Saturday, October 13, 2012

Pengetua beri amaran pada guru agar tak undi PR?


Oleh: 


Dah terdesak agaknya Umno ni.Cuba baca info kat bawah ni..

Pengetua Sekolah dipaksa buat road show ugut guru-guru tentang undi.
Betapa terdesaknya umno bak lembu disembelih tetapi terlepas ikatan maka bertempiaranlah lari 'silembu ini'..

Terkini umno paksa Pengetua sekolah untuk buat road show ke sekolah-sekolah, bertemu dengan semua guru-guru sekolah, beri taklimat tentang PRU 13 dan nayatakan bahawa undi bukan lagi rahsia, guru-guru diberi amaran jika mengundi Pakatan Rakyat, mereka akan diambil tindakan.


Ada juga guru-guru yang takut dengan perkara ini. Mereka takut undi mereka diketahui. Mereka takut mereka akan diambil tindakan. Mereka bertanya betulkan undi bukan lagi rahsia?

Jawabnya mudah..jangan takut wahai semua guru-guru..takutlah pada Allah bukan pada umno..maka tabahkan hati..bulatkan tekad..undilah Pakatan Rakyat..insyaAllah akan tercatat dalam sejarah Malaysia, guru-guru berperanan tumbangkan umno demi untuk Malaysia baru.

Tapi yang lucunya Pengetua Sekolah kata.."Kami bagi laporan pada umno kata semuanya ok..semuanya putih..walaupun sebenarnav warna hitam..kah kah kah..

# Perakite Daily tidak bertanggungjawab di atas segala info yang ditulis oleh pihak pengendali blog. Pandangan penulis blog tidak mewakili Perakite Daily

0 comments:

Advertise